Dusené obličky

Potrebujeme:

400 g bravčových obličiek, 1 lyžica rajčiakového pretlaku, 2-3 rajčiaky, 1 menšia cibuľa, 100 g údenej slaniny, 40 g bravčovej masti, 2 dcl vývaru, 1 dcl kyslej smotany, 20 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Obličky odblaníme, umyjeme, rozrežeme naprieč, odstránime močovody a namočíme do studenej vody na 2 hodiny. Potom ich vyberieme, čistou vodou prepláchneme a osušíme.
Z vnútornej strany, kde je rez, potrieme obličky rajčiakovým pretlakom, poukladáme kolieska rajčiakov a cibule. Zo slaniny nakrájame tenké prúžky, obalíme obličky a na horúcej masti ich po oboch stranách prudko opečieme. Podlejeme horúcim vývarom a prikryté 15 minút dusíme.
V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme do šťavy, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a necháme prejsť varom.

08.12.2012

Podobné recepty