Konfitovaná kačica s tekvicovými plackami
1 kačka,
500 g tekvice,
1 vajce,
1/2 ČL soli,
Tekvicové placky,
300 g hladkej múky,
1 ČL strúhaného muškátového orecha,
olej
4 porcie
Čas prípravy: 15 minút
Čas tepelnej úpravy: 60 minút
1.Kačka musí mať dostatok podkožného tuku, a preto nekupujte mladú kačku. Naporciujeme ju. Ak vám zostane koža a tuk po naporciovaní, je vhodné nakrájané malé kúsky konfitovať spolu s kačkou kvôli masti.
2.Kačku podlejeme vodou a dusíme. Pridáme len toľko vody, aby sa spustil tuk a kačka sa v ňom opiekla. Ak pridáme veľa vody alebo má kačka málo tuku, je dobré ju dopiecť v rúre (inak sa nám rozvarí). Vývar, ktorý nám zostane, je potrebné dovariť – voda sa vyparí a zostane nám číra masť. Túto masť prelejeme do iného hrnca, ohrejeme a pridáme plnotučné mlieko podľa potreby ( pomer masť : mlieko – 4 : 1 ). Po vychladnutí sa masť sfarbí do jemného odtieňa žltej.
3.Nastrúhame tekvicu, pridáme múku, vajce, muškátový orech, ochutíme soľou.
4.Do rozpálenej panvice nalejeme olej, vytvarujeme malé placky a opečieme.