Bravčová sviečkovica s horčicovou omáčkou a so šampiňónmi
600 g bravčovej sviečkovice,
4 PL horčice,
15 g jalovca,
olej,
400 g šampiňónov,
200 g oravskej slaniny,
4 dcl Šariša tmavého,
soľ
4 porcie
Čas prípravy: 15 minút
Čas tepelnej úpravy: 20 minút
1.Slaninu nakrájame, opečieme na rozpálenej panvici.
2.Pridáme šampiňóny rozkrojené na polovicu.
3.Zatiaľ očistíme sviečkovicu, nakrájame ju na plátky a osolíme. Na druhej panvici ju krátko orestujeme z oboch strán a pridáme jalovec, horčicu a pivo.
4.Ľahko podusíme, až kým omáčka nezhustne. Podávame na rozpálenej panvici spolu so šampiňónmi a slaninou. Omáčku podávame zvlášť.