Tvarohové labute
90 g stuženého tuku, 220 g hladkej múky špeciál, 50 g krupicového cukru, 250 g smotany na šľahanie 33%, 250 g tvarohu – pasírovaný, 25 g vanilínového cukru, 6 vajec, štipka soli, 300 g vody
Ako na to:Príprava cesta:
Vodu, stuž. tuk a štipku soli dáme variť. Pridáme preosiatu múku, krátko orestujeme a čiastočne vychladíme. Pridáme vajíčka a vymiešame hladkú pálenú hmotu. Pomocou vrecka striekame na vymastené plechy a pri teplote 230 °C pečieme zhruba 7 minút do svetlohnedej farby.
Tvarohový krém:
Smotanu, vanilínový a krupicový cukor vyšľaháme. Pridáme do toho pasírovaný tvaroh a vytvoríme krém.
Po upečení a vychladnutí, labute rozkrojíme a naplníme ľahkým tvarohovým krémom pomocou cukrárenského vrecka.