Vianočné perníčky
500 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 2 celé vajcia, 3 lyžice medu, 100 g masla, 1/2 prášku do pečiva, 1 lyžička mletej škorice
Ako na to:Všetko zmiešame dohromady a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme. Potom z neho pomocou formičiek vykrajujeme rôzne perníčky. Ak chceme, aby sa leskli, potrieme ich vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.
Zdobenie cukrom: Na 1 bielok 100 g preosiateho práškového cukru, ale musí sa riadne rozmiešať, aby v ňom neboli hrčky. Do mikroténového sáčku urobíme špendlíkom dierku, dáme doň zdobiacu hmotu a tou ozdobíme vychladnuté perníčky.
Perníky stvrdnú, treba ich nechať odležať v krabici, najlepšie vonku.