Nemecká srna
1,5 kg srňaciny (karé)
1 kocka slepačieho bujónu, 2 cibule, 150 g slaniny, 5 PL šľahačkovej smotany, 1 PL Gustin, korenie "Divočina" (Vitana)
Pác: 1,5 dcl červeného vína (Alibernet), 2 PL oleja, 3 PL dijónskej horčice, 2 PL zeleného korenia (podrvené), 6 borievok, 2 PL soli, 2 bobkové listy
Príprava pácu: Zmiešame 1,5 dcl červeného vína, 2 PL oleja, 2 PL drveného zeleného korenia, 3 PL dijónskej horčice, 6 borievok, 2 PL soli a pridáme 2 bobkové listy. Necháme postáť 24 hodín.
Srňacinu nakrájame na medailóniky a z oboch strán mierne naklepeme. Na 24 hodín naložíme do pripraveného pácu.
Na panvici na steaky upražíme 150 g slaniny na opekanie, a potom tam postupne opražíme medailóniky. Medailóniky vyberieme a dáme do tlakového hrnca.
Do výpeku pridáme 2 nadrobno nakrájané cibule, upražíme a pridáme do tlakového hrnca spolu s jednou kockou bujónu, rozpustenou v 2,5 dcl vody. Prilejeme aj zvyšok pácu. V tlakovom hrnci dusíme asi 30 min.
Potom primiešame 5 PL šľahačkovej smotany a 1 PL Gustinu zmiešaného s 0,5 dcl vody. Pridáme 1 PL korenia na divinu a necháme zovrieť.
Podávame s opekanými zemiakmi, brusnicami a červeným vínom.