Zapekaná cigorka so syrom a šunkou
Potrebujeme:
6 cigoriek (koreň čakanky), 6 hrubších plátkov šunky, 200 g nastrúhaného syra, 1 l mlieka (najlepšie plnotučné), maizena, maslo, múka
Korenie: soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
Cigorky očistite a prerežte na polovičku - vyrežte tvrdšiu časť, tzv. srdce cigorky. Keď sú očistené, uložte ich napríklad do zapekacej misy, trošku okoreňte a vložte do mikrovlnnej rúry (je to rýchlejšie) pri 1000 W na 8 až 9 min (zapekaciu misu nezakrývajte - nechajte odpariť vodu).
Fotogaléria k receptu
06.01.2013 | autor: Milan
Podobné recepty
Zapekaná cuketa s debrecínskou lahôdkou a so syrom, Zelená fazuľka so syrom a šunkou, Zapekaná čakanka so šunkou a syrom, Paprika zapekaná so syrom, Bagel plnený špargľou, syrom, šunkou a vajíčkom, Zapekaná paprika syrom, Karfiol zapečený so šunkou, Hrianka so špargľou, šunkou a syrom, Zapekaná brokolica, Zapekaná cuketa so syrom