Borek so špenátom a ovčím syrom
špenát, cibuľa, cesnak, maslo, ovčí syr, lístkové cesto, soľ, čierne korenie
Ako na to:Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Na panvici rozpustíme maslo a cibuľu s cesnakom na ňom opražíme. Na panvicu pridáme špenát a podusíme ho. Ovčí syr nakrájame na malé kocky. Pokrájaný syr vhodíme ku špenátu a dusíme. Zmes dochutíme soľou a korením. Lístkové cesto rozvaľkáme. Na cesto rozotrieme špenátovú zmes, potom cesto zavinieme. Konce cesta poriadne zlepíme, aby nám zmes nevytiekla. Rozmixujeme jedno vajce a potrieme ním štrúdľu. Takto pripravenú pochúťku dáme do rúry piecť na 20 minút pri teplote 180 C. K špenátovej pochúťke sa výborne hodí biele víno.