Maková torta
4 vajcia, 80 g práškového cukru, 50 g olúpaných zomletých mandlí, 50 g zomletého maku, 1/2 lyžičky mletej škorice, 2 klinčeky, citrónová kôra, 20 g jemnej strúhanky, ovocná šťava, ľubovoľný džem
Bielkový sneh: 1 bielok, 100 g práškového cukru, 1 lyžica citrónovej šťavy
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme mandle, mak, škoricu, mleté klinčeky, postrúhanú citrónovú kôru, tuhý sneh z bielkov, strúhanku a všetko premiešame.
Cesto vložíme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Vychladnutú tortu prekrojíme, pokvapkáme ovocnou šťavou, potrieme džemom a spojíme.
Povrch potrieme bielkovým snehom a ozdobíme ovocím.