Nátierka s bielym jogurtom
syr Eidam, mäkká saláma, vajcia, biely jogurt, nátierkové maslo, soľ, petržlenová vňať, čili papričky
Ako na to:Vajcia uvaríme natvrdo. Mäkkú salámu pokrájame na veľmi malé kúsky. Do misky dáme biely jogurt. K jogurtu prisypeme aj pokrájanú mäkkú salámu. Uvarené vajcia ošúpeme a pokrájame nadrobno. Vajcia primiešame do zmesi. Do nátierky tiež vmiešame aj nátierkové maslo. Syr Eidam postrúhame a prisypeme do nátierky. Ak máte radi ostrejšie jedlá, môžete do nátierky pridať aj rozdrvenú sušenú čili papričku. Čerstvú petržlenovú vňať nasekáme a dochutíme ňou zmes. Nakoniec nátierku dochutíme soľou. Nátierku podávame s čertsvou zeleninou.