Kebab do ruky
2 ks Tortilla placky
300 g morčacieho mäsa zo stehna (rezeň)
1 PL gyros korenia
2 ks paradajky
1 veľká cibuľa alebo 2 malé
štvrtina červenej kapusty
3 lyžice oleja
zelený šalát
Cesnaková omáčka:
5 lyžíc bieleho jogurtu
5 lyžíc gréckeho jogurtu
1 lyžička vínneho octu
štipka soli
štipka korenia
1 strúčik cesnaku
malá hŕstka nasekaného čerstvého kôpra
Morčací rezeň umyjeme a osušíme. Odstránime z neho povlak, nakrájame na kocky a dáme do misky. Pridáme 3 lyžice oleja a korenia na gyros. Zakryjeme fóliou a dáme do chladničky na min. 20 minút.
Medzitým si pripravíme omáčku: Do malej misky dáme jogurt, ocot, soľ, korenie a prelisovaný cesnak. Celé zmixujeme, a potom do omáčky pridáme kôpor.
Mäso dáme do rozpálenej panvice a za občasného miešania asi 10 minút opekáme. Paradajky nakrájame na menšie časti, cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky – krúžky. Kapustu tiež nakrájame na pásiky.
Tortillu zohrejeme a naukladáme do nej kapustu, paradajky, cibuľu, opražené mäso. Celé zalejeme cesnakovou omáčkou a zabalíme do alobalu.