Omeletovo-zeleninový nákyp

Potrebujeme:

3 vajcia, 50 g mlieka, soľ, 10 g oleja, 15 g cibule, 10 g oleja, 40 g hríbov, 50 g mrkvy, 50 g kelu, 50 g karfiolu, 20 g hrášku, soľ, mleté čierne korenie, rasca, 1 vajce, 50 g mlieka, 10 g oleja, petržlenová vňať

Ako na to:

Z osolených vajec rozšľahaných s mliekom upečieme omelety. Nadrobno pokrájanú cibuľu opečieme na oleji, pridáme očistené, umyté, pokrájané hríby, podlejeme trochou vody a podusíme.
Potom pridáme očistenú pokrájanú mrkvu, kel, karfiol, neskoršie hrášok, osolíme, pridáme mleté čierne korenie, mletú rascu a dodusíme.
Touto zmesou naplníme omelety, stočíme ich, vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali vajce a zapečieme. Nakoniec posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

03.02.2013

Podobné recepty