Zapečená tekvica

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

tekvica, cesnak, cibuľa, šunka, rajčiaky, mlieko, olej, vajcia, mäkký syr, čierne korenie, soľ, strúhanka

Ako na to:

Tekvicu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. V panvici zohrejeme olej a tekvicu krátko opražíme. Potom tekvicu vyberieme na tanier. Rajčiaky tiež nakrájame na kúsky a opražíme krátko na oleji. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Cibuľu aj s cesnakom potom opražíme na oleji. Do pohára rozbijeme dve vajcia a rozmixujeme ich. Keď nám cibuľa s cesnakom zosklovatela, zalejeme ju mliekom. Do mlieka tiež vlejeme vajcia a miešame dovtedy, kým nám zmes nezhustne. Vymastíme nádobu na pečenie. Do nádoby najprv vysypeme opražené kúsky tekvice. Na tekvicu vsypeme rajčiaky. Zeleninu poriadne osolíme a pridáme tiež mleté čierne korenie. Potom do nádoby dáme pripravenú praženicu s cibuľkou a cesnakom. Jedlo zasypeme strúhankou. Navrch poukladáme plátky šunky. Mäkký syr pokrájame na pásiky a poukladáme na šunku. Takto pripravené jedlo dáme zapiecť do rúry, kým nám syr na povrchu nezhnedne. Zapečená tekvica je výborná s čerstvým chlebom. Ak pri príprave nepoužijeme šunku, je vhodná aj pre vegetariánov.

Fotogaléria k receptu

10.02.2013 | autor:

Podobné recepty