Guľky v paradajkovej omáčke

Potrebujeme:

½ kg chudého bravčového mäsa (zo stehna), 1 sáčok ryže 125 g, 2 vajcia, soľ, mleté biele korenie, mletú rascu, cukor, 3 PL oleja, 3 PL hladkej múky, 2 paradajkové pretlaky 280 g

Ako na to:

Ryžu povaríme 10 min, nie úplne do mäkka a necháme ju vychladnúť. Primiešame pomleté mäso, vajcia, ochutíme soľou a korením. Masu dobre premiešame, radšej dlhšie, musí sa lepiť.
Uvaríme paradajkovú omáčku: Na oleji opražíme múku, zalejeme asi 1,5 l vody, pridáme pretlak, lyžičku rasce, osolíme a osladíme podľa chuti.
Do vriacej omáčky zavaríme mäsové gule, robím ich zmrzlinovou naberačkou, treba poriadne utlačiť a vkladať do omáčky na rôzne miesta. Povaríme 25-30 minút, nesmie vrieť prudko.
Podávame s varenými zamiakmi, napr. roztlačenými s maslom a vytvarovanými tiež do gule.

21.09.2008

Podobné recepty