Rebarborový koláč
1 kg rebarbory, 200 g práškového cukru, 250 g polohrubej múky, soľ, 240 g margarínu, 50 g práškového cukru, 4 lyžice vody, 1 žĺtok, 10 g margarínu na formu
Ako na to:Rebarboru očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a dáme do misky. Posypeme ju cukrom a necháme postáť asi 20 minút.
Múku s troškou soli preosejeme na dosku a spracujeme s margarínom, práškovým cukrom a vodou na cesto. Dve tretiny cesta vyvaľkáme a vyložíme ním vymastenú okrúhlu formu.
Rebarboru po odkvapkaní poukladáme na cesto. Zo zvyšku sformujeme valček, ktorý pritlačíme na okraj cesta uloženého vo forme. Valček potrieme rozšľahaným žĺtkom.
Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 40 minút.