Vyprážaný kurací rezeň so sezamom a varenými zemiakmi
1 kg kuracie mäso
100 g hladká múka
100 g strúhanka
10 g sezam
3 ks vajce
500 g zemiaky
5 g pažítka
Olej na vyprážanie
soľ, mleté čierne korenie
Kuracie mäso si očistíme, nakrájame na pláty veľké cca 150 g, naklepeme ich, osolíme, okoreníme.
Do strúhanky pridáme sezam.
Mäso obalíme najskôr v múke, následne vo vajíčku a nakoniec v strúhanke so sezamom.
Obalené rezne vysmážame na rozpálenom oleji do zlatista z oboch strán cca 10 min.
Hotový rezeň podávame so zemiakmi (ktoré sme si nakrájali na kocky a uvarili v osolenej vode) a na zemiaky dáme na drobno nasekanú pažítku, žeruchu, petržlenovú vňať.