Caesar šalát
4 listy rímskeho šalátu (keďže som nemal k dispozícií tento typ šalátu, použil som kučeravý)
100 g kuracích pŕs
1 ks toast
parmezán na hobliny
2 PL olivového oleja
Dressing:
3 PL bieleho jogurtu
1 ks vajce
40 g slanina
1 PL horčica dijónska
2 PL olivového oleja
20 g parmezán nastrúhaný
soľ, mleté čierne korenie
Kuracie prsia osolíme a nakoreníme. Opekáme na rozpálenom olivovom oleji z oboch strán asi 3 min. Potom zabalíme do alobalu a dáme na teplé miesto. Medzitým si dáme vajce variť natvrdo (od bodu varu cca 10 min.).
Slaninu nakrájame na rezance a opekáme ju dozlatista. Dáme na papierovú utierku, aby vstrebala všetok olej, bude tak chrumkavejšia. Toast taktiež opekáme z oboch strán dozlatista.
Všetky suroviny potrebné na dressing dáme do jednej misky, okrem olivového oleja, pridajte aj vajce uvarené natvrdo. Ponorným mixérom vymixujte hladký dresing a po kvapkách prilievajte olivový olej, kým dressing trochu nezredne.
Do misky natrháme rukami šalát (nekrájajte nožom, šalát sčernie na miestach, kde prišiel do styku s kovom), pridáme podľa chuti dressing a jemne premiešame.