Plnené bravčové rezne
4 bravčové rezne (jeden asi 150 g), soľ, 80 g masla, 4 plátky šunky, 140 g cibule, 200 g húb (pečiarky), mleté čierne korenie, 1 lyžička rajčiakového pretlaku, zelená petržlenová vňať
Ako na to:Dobre vyklepané rezne osolíme a opražíme po oboch stranách na polovici masla. Potom ich vyberieme, na každý dáme plátok šunky a naplníme plnkou. V masle, ktoré zostalo po opražení mäsa, speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a na plátky nakrájané huby, mleté čierne korenie, rajčiakový pretlak a soľ podľa potreby.
Takto pripravenú plnku rozdelíme na rezne, zvinieme, previažeme niťou a dáme na druhú polovicu masla dusiť. Občas podlievame vývarom z polievky alebo horúcu vodou. Podávame so zemiakmi.