Gaštanové pyré s roztopenou čokoládou a šľahačkou
250 g domáce gaštanové pyré (gaštany uvarte, olúpte a rozmixujte ich)
práškový cukor – podľa chuti
Amaretto/rum – 0,5 dcl alebo podľa chuti
vanilínový cukor – podľa chuti
šľahačka
Čokoláda:
70 g horká čokoláda
1 PL práškový cukor
3-4 ČL silné espresso
20 g maslo - podľa potreby
Pripravíme si vodný kúpeľ - do hrnca dáme vodu a naň položíme misku alebo druhý hrniec - rovnako veľký (nemal by byť o moc menší, aby para zbytočne neunikala preč). Do vrchnej misky/hrnca dáme všetky suroviny potrebné na čokoládu. Necháme roztápať, občas premiešame.
Ku gaštanovému pyré pridáme všetky suroviny. Mixérom vymixujeme hladký tuhší krém. Podľa chuti dochucujeme cukrom a rumom/amarettom.
Ak nemáte domáce gaštanové pyré, v obchode sa dá kúpiť už zarobené, to len podľa chuti dochutíte: cukor, vanilínový cukor, amaretto/rum