Veľkonočná baba
4 ks vajcia + 2 uvarené
10 staršie rožky – aspoň dvojdňové
2 ks domáca klobása
250 g údené mäso
2 PL nakrájaná pažítka
2 PL nasekaná petržlenová vňať
2, 5 dcl mlieko
2 ks väčšia cibuľa
2 – 3 strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
1 PL slnečnicový olej
Cibuľu nakrájame na pásiky a orestujeme na rozpálenom olivovom oleji. Klobásu nakrájame na pásiky. Údené mäso nakrájame na malé kocky a spolu s klobásou ju pridáme k cibuli a orestujeme asi 5 min.
Rožky nakrájame na kolieska hrubé 1 cm. Dáme do väčšej misky a prelejeme 0,3 dcl mliekom. Poriadne premiešame.
Vajcia rozšľaháme, osolíme, ochutíme mletým čiernym korením a nalejeme na rožky. Znova premiešame.
Uvarené vajcia natvrdo nakrájame najprv na štvrtiny, a potom na malé kocky. Pridáme k rožkom.
Zmes z cibule, klobásy a mäsa pridáme k rožkom.
Nasekanú petržlenovú vňať a nakrájanú pažítku nadrobno pridáme k rožkom a premiešame.
Na olejom vymastený pekáč dáme zmes a roztiahneme rovnomerne po pekáči. Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C asi 35 min. Pečieme dozlatista.
Servírujeme so zaváranou uhorkou.