Pečené morčacie prsia v tvarohovom ceste
2 morčacie prsia, 1, 5 dl oleja, pór, hrnček mletých orechov, balíček netučného tvarohu, 1, 5 hrnčeka hladkej múky, 8-10 PL mlieka, 10 plátkov oravskej slaniny, žĺtok, ½ ČL mletého farebného korenia, soľ
Ako na to:Mäso očistite. umyte a osušte, osoľte a potrite korením. Prudko opečte zo všetkých strán na horúcom oleji, udržujte teplé.
Pór očistite, umyte, rozoberte na listy a blanšírujte v slanej vode asi 4 min. Prudko schlaďte a dajte odkvapkať.
Tvaroh vymiešajte s mliekom, 1 dl oleja a orechmi. Pridajte múku preosiatu so soľou a zamieste hladké tuhšie cesto. Rozdeľte ho na 2 časti, každú rozvaľkajte na placku.
Mäso obložte slaninou a pórom a zabaľte do vyvaľkaného cesta. Potrite rozšľahaným žĺtkom a pečte 40-45 min. na 200 °C.
Podávajte s varenou alebo dusenou zeleninou.