Špenátový prívarok s varenými zemiakmi
900 g špenátového pretlaku
4 strúčiky cesnaku
1 ks stredná cibuľa
1 PL olej
4 dcl mlieko
0,5 dcl smotana 33%
1 PL hladkej múky + 1 dcl mlieka
6 vajec - uvarených
1 kg zemiaky
Cibuľu nakrájame na malé kocky a na rozpálenom ohni orestujeme dozlatista.
Pridáme špenátový pretlak a necháme 10 min prevrieť.
Pre väčšiu jemnosť rozmixujeme špenát ešte raz ponorným mixérom. Necháme 5 min prevrieť.
Špenát zriedime mliekom (aby ho bolo viac), zjemníme smotanou, pridáme pretlačený cesnak, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Ak je moc riedky, pomocou zátrepky – hladká múka + mlieko, špenát zhustíme. Necháme ešte 5 min povrieť.
Zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode.
Servírujeme so zemiakmi a vareným vajcom natvrdo alebo volským okom.