Bryndzové halušky
600 g zemiaky
150 g hladkej múky
150 g hrubej múky
1 vajce
soľ
100 g slanina
1,5 dcl mlieko
250 g bryndza
Slaninu nakrájame na menšie kocky. Necháme vytopiť dozlatista a dochrumkava.
Zemiaky očistíme, ošúpeme a nastrúhame najemno.
K zemiakom pridáme vajce, múku (hrubú aj hladkú) a osolíme. Zamiešame.
Bryndzu rozmiešame s mliekom.
Rozmiešaná bryndza by nemala byť moc riedka, aby vám moc nestekala po haluškách.
Pomocou „haluškového sitka“ urobíme halušky.
Halušky varíme vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Vodu vymieňame po každom vybraní halušiek. Robíme po častiach, nie naraz. Mne to vyšlo na 4 krát. Je to v závislosti od veľkosti hrnca.