Segedínsky guláš
250 ml smotana 33%
1200 g bravčové stehno
2 kg kyslá kapusta
3 dcl mlieko
2 – 3 PL hladká múka
1 cibuľa
soľ, mleté čierne korenie, sladká sušená paprika
Kapustu aj s kapustnicou dáme variť do hrnca asi na 25 min., pokým nezmäkne.
Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju v hrnci na rozpálenom ohni. Potom pridáme 2-3 ČL sladkej papriky a chvíľku opäť restujeme.
Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme a následne pridáme k cibuli. Necháme dusiť, pokiaľ mäso nebude mäkké.
Keď už je kapusta a mäso hotové, zmiešame ich dokopy. Dobre premiešame. Prilejeme smotanu, z múky a mlieka si pripravíme zátrepku, ktorou segedín zahustíme.
Necháme chvíľku prevrieť, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, troškou cukru a ak máte málo slané, môžete pridať aj trochu citrónu.
Servírujeme s kysnutou knedľou.
POČET PORCIÍ : 10
ČAS PRÍPRAVY : 90 min.