Kapustové halušky
600 g zemiaky
150 g hladkej múky
150 g hrubej múky
1 vajce
soľ
1 cibuľa
1 kg kyslá kapusta
kúsok slaniny
Cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme na troche oleja.
Po chvíli pridáme kapustu a podlejeme asi 0,2 dcl vody a necháme dusiť domäkka.
Slaninu nakrájame na menšie kocky. Necháme vytopiť dozlatista a dochrumkava.
Zemiaky očistíme, ošúpeme a nastrúhame najemno.
K zemiakom pridáme vajce, múku (hrubú aj hladkú) a osolíme. Zamiešame.
Pomocou „haluškového sitka“ urobíme halušky.
Halušky varíme vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Vodu vymieňame po každom vybraní halušiek. Robíme to po častiach, nie naraz, v závislosti od veľkosti hrnca. Mne to vyšlo na 4 krát.