Laskonky

Potrebujeme:

3 bielka, 280 g práškového cukru, šťava z pol citróna, 80 g mletých orechov, 70 g preosiatej strúhanky
Plnka: 140 g masla, 140 g práškového cukru, 1 žĺtok, 30 g opražených lieskovcov, 30 g mletých lieskovcov

Ako na to:

Bielka vymiešame s cukrom a citrónovou šťavou do husta. Pridáme mleté lieskovce a preosiatu strúhanku.
Z masy robíme na vymastenom a múkou vysypanou plechu ploché pagáčiky veľkosti dvojeurovky. Pečieme v mierne teplej rúre.
Upečené spájame plnkou tak, že spodná časť príde navrch. Celé potrieme plnkou a obalíme v mletých lieskovcoch.

Plnka: Maslo, cukor, žĺtok miešame do penista a pridáme opražené sekané lieskovce.

08.04.2013

Podobné recepty