Zemiakové placky
1 vajce
2 strúčiky cesnaku
2 ČL majoranka
soľ, mleté čierne korenie
500 g zemiaky
300 g hladká múka + koľko bude potrebné (každé zemiaky sú iné)
olej na vyprážanie ( no ja som to vlastne opekal, použil som len pár kvapiek
Zemiaky očistíme a ošúpeme. Na strúhadle nastrúhame na jemno.
K zemiakom potom pridáme celé vajce, hladkú múku – 300 g + podľa potreby, majoránku, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
Cesto by nemalo byť ani riedke ani moc tuhé. Dbajte na to, inak sa vám budú zle opekať.
Na rozpálenej panvici opekáme dozlatista, placky tenšie ako 0,5 cm – podľa chuti. Ja som zvolil malé placky, no môžete aj na celú panvicu. Opekáme z oboch strán.