Kuracia pečeň v zemiakových plackách
500 g kuracia pečeň
1 cibuľa
2 PL horčica plnotučná
2 PL kečup
150 g syr Eidam
1 vajce
2 strúčiky cesnaku
2 ČL majoránka
soľ, mleté čierne korenie
500 g zemiaky
300 g hladká múka + koľko bude potrebné (každé zemiaky sú iné)
olej na vyprážanie/opekanie
Zemiaky očistíme a ošúpeme. Na strúhadle nastrúhame na jemno.
K zemiakom potom pridáme celé vajce, hladkú múku – 300 g + podľa potreby, majoránku, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
Cesto by nemalo byť ani riedke ani moc tuhé. Dbajte na to, inak sa vám budú zle opekať.
Na rozpálenej panvici opekáme dozlatista, placky tenšie ako 0,5 cm – podľa chuti. Ja som zvolil malé placky, no môžete aj na celú panvicu. Opekáme z oboch strán.
Kuracia pečeň:
Kuraciu pečeň umyjeme a nakrájame na kocky.
Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na troške oleja. Potom k cibuli pridáme pečeň, zarestujeme, podlejeme trochou vody a necháme dusiť domäkka.
Keď už bude pečeň hotová, pridáme kečup a horčicu, podľa chuti osolíme a okoreníme. Môžeme dochutiť bylinkami – majoránka.