Fantastické fašírky po grécky
mleté mäso (aké kto chce, môže byť aj mix), mrkva, cibuľa, pór, vajíčko, soľ, korenie, 2 rožky na 1/2 kg mäsa, 3-4 strúčiky cesnaku
Ako na to: Mleté bravčové alebo mix mletého mäsa (bravčové a hovädzie) dáme do misky a pridáme 1 vajíčko, 2 rožky vyžmýkané a namočené vo vode alebo v mlieku, soľ a korenie.
Opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme aj nastrúhanú mrkvu (malú!) a kúsok nadrobno nakrájaného póru (len to biele). Všetko opečieme a nakoniec pridáme nastrúhaný cesnak. Zmes dáme do misky k mäsu. Jeden cesnak dáme aj neopečený, ale nastrúhaný. Dobre zamiešame.
Pridáme aj dve lyžice olivového oleja, 2 lyžice vody a poriadne premiešame. Najlepšie je pripraviť deň vopred.
Zo zmesi urobíme malé fašírky, ktoré dáme do strúhanky alebo múky a vysmažíme.