Čokoládové palacinky
250 g hladká múka
3 dcl mlieko + podľa potreby
2 PL cukor kryštálový
1 ks celé vajce
štipka soli
Nutela na potieranie
Na ozdobenie:
šľahačka
200 g horká čokoláda
50 g maslo
Do misky dáme múku, vajce, štipku soli, mlieko a cukor.
Mixérom vymixujeme hladké liate cesto. Ak je cesto riedke, pridajte múku a ak je husté, pridajte ešte mlieko.
Dôkladne cesto premiešajte, aby v ňom nezostali žiadne hrudky múky. Dobrú hustotu si môžte otestovať aj tak, že namočíte do cesta drevenú varešku. Keď ju vyberiete, mala by na nej ostať len jemná vrstva, ktorú ľahko prstom zotriete. Druhá možnosť, už priamo upečte jednu palacinku na troške oleja. Ak sa nebude trhať a bude sa dobre rozlievať po panvici, a ak nebude palacinka tvrdá, cesto ste urobili dobré.
Na rozpálenej panvici s kvapkou oleja pečte palacinky. Množstvo cesta musíte odhadnúť sami. Záleží to od veľkosti naberačky.
Pečte z oboch strán dozlatista.
Palacinku natrieme po celej ploche tenkou vrstvou nutely. Zrolujeme.
Ozdobíme šľahačkou a čokoládou, ktorú sme si rozpustili s maslom vo vodnom kúpeli - do spodného hrnca dáme vodu a necháme ju zovrieť. Do druhého hrnca alebo antikórovej misky dáme na kocky nalámanú čokoládu spolu s maslom. Za stáleho miešania rozpustíme dohladka.