Španielske vtáčiky

Potrebujeme: Španielske vtáčiky

1700 g hovädzia roštenka
5 ks zavárané uhorky
80 g oravská slanina
50 g horčica – na potieranie mäsa
3 natvrdo uvarené vajcia
1 cibuľa
500 g ryža
2 ČL kurkuma alebo kari
špáradlá
soľ

Ako na to:

Mäso umyjeme, zbavíme blán a narežeme na 0,5 cm hrubé rezne. Cez fóliu opatrne naklepeme, osolíme a okoreníme.
Slaninu nakrájame na hrubšie rezance. Zavárané uhorky nakrájame taktiež na rezance a vajíčka na mesiačiky.
Mäso potrieme horčicou. Uložíme naň 1 mesiačik vajca, 2 – 3 rezance uhorky a 1 rezanec slaniny.
Zatáčame zo strany kde máme plnku.
Spevníme špáradlami, aby nám plnka nevypadla.
Takto si pripravíme všetky rezne.
Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme dozlatista na rozpálenom oleji.
Na cibuľovom základe opekáme naše pripravené závitky zo všetkých strán.
Keď už bude opečené, podlejeme ho vodou, alebo vývarom a dusíme domäkka.
Dáme si variť ryžu na cca 20 minút. Po uvarení pridáme do ryže 2 čajové lyžičky kurkumy alebo kari korenia a dochutíme soľou.
Keď mäso bude mäkké, šťavu dochutíme mletým čiernym korením a soľou, zahustíme rozmiešaným solamylom vo vode, ktorý opatrne vlejeme cez sitko a necháme prevrieť 2 min.
Mäso podlievame omáčkou a spolu s ryžou.

POČET PORCIÍ: 10

Fotogaléria k receptu

22.04.2013 | autor:

Podobné recepty