Kuracia pečeň s varenými zemiakmi
500 g kuracia pečeň
1 cibuľa
600 g zemiaky
sušený majorán
mletá červená paprika
mleté čierne korenie, soľ
0,4 l vody (do omáčky)
Kuraciu pečeň umyjeme, odblaníme a opatrne skontrolujeme, či sa na nej nenachádza žlč (žltej farby – ak áno opatrne odrežte, ale tak, aby žlč nevytiekla na pečeň, inak by bol pokrm veľmi horký). Keď máme pečeň očistenú, nakrájame ju na menšie časti (cca 2x2 cm)
Cibuľu nakrájame najemno a na rozpálenom ohni ju orestujeme dozlatista. Potom pridáme 2 ČL mletej červenej papriky a za stáleho miešania ju krátko orestujeme.
Po asi 1 min restovania červenej papriky, pridáme kuraciu pečeň restujeme 5 min. Po 5 min restovania prilejeme 0,4 l vody, alebo podľa toho, koľko omáčky chceme. Necháme variť 10 min. Ak bude pečeň mäkká a už nie surová, dochutíme majoránom, soľou a mletým čiernym korením. Znova necháme prevrieť asi 5 min.
Pred koncom varu si omáčku zahustíme solamylom rozrobeným vo vode (na obale od výrobcu, by mal byť pomer akým sa rozrába solamyl). Rozrobený solamyl vo vode si cez sitko precedíme (kvôli prípadným hrudkám) a opatrne ho vlejeme do omáčky. Prípadne dochutíme soľou.
Podávame s uvarenými zemiakmi. Zemiaky varíme domäkka, podľa typu zemiakov a množstva.
ČAS PRÍPRAVY : 35 min.
Počet porcií: 4