Ryžový šalát so salámou
240 g dlhozrnnej ryže (2 varné vrecká), 3 lyžice oleja, 2 lyžice vinného octu, 4 lyžice kečupu, 1 lyžičku cukru, 100 g salámy „Poličan“, 100 g tvrdého syra, 150 g zelenej čerstvej papriky, 250 g paradajok, 40 g vlašských orechov, soľ, biele korenie mleté
Ako na to:V slanej vode uvarenú ryžu vložíme do misy a ešte teplú zľahka premiešame so zálievkou z oleja, octu, kečupu, cukru, soli, čierneho korenia a necháme chvíľu naležať.
Pridáme na tenké pásiky nakrájanú salámu Poličan a tvrdý syr, na kocky nakrájanú papriku, paradajky (tie najprv sparíme a olúpeme) a rozsekané orechy. Všetko veľmi zľahka premiešame a vychladíme.