Plnené morčacie prsia so špargľou
800 g morčacích pŕs, ¼ kg biele špargle, ¼ kg zelenej špargle, pór, 100 g sendviča, 2 dl mlieka, 2 vajcia, 2 PL oleja, 5 dl hydinového vývaru, bobkový list, viazanička petržlenovej vňate, viazanička pažítky, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, soľ
Ako na to:Sendvič pokrájajte na plátky a zalejte mliekom. Pór očistite, umyte, pokrájajte na kolieska a 5 min. varte v slanej vode. Do misy dajte vytlačený sendvič, vajcia, odkvapkaný pór, soľ, korenie, muškátový oriešok a spracujte.
Mäso umyte, osušte, uprostred nakrojte, vytvorte vrecko a naplňte plnkou. Na horúcom oleji prudko opečte zo všetkých strán, osoľte, okoreňte. Pridajte bobkový list, podlejte vývarom a pečte v rúre asi 1 hod. pri 175 °C. Počas pečenia podlievajte.
Špargľu očistite, varte v slanej vode 15-20 min. a dajte odkvapkať. Mäso pokrájajte.
Podávajte so špargľou a zemiakmi, alebo zemiakovými plackami, šťavou alebo ľubovolnou omáčkou.