Mäsové guľky s kapustou
250 g bravčového mäsa, 20 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, soľ, 1 vajce, 30 g ryže, mleté čierne korenie, 20 g oleja na vymastenie pekáča, 200 g kyslej kapusty, 2 dcl kyslej smotany, červená paprika, 20 g rajčiakového pretlaku
Ako na to:Umyté bravčové mäso pomelieme spolu s údenou slaninou, cibuľou, cesnakom, osolíme, pridáme vajce, napoly udusenú a vychladnutú ryžu a okoreníme mletým čiernym korením.
Zamiešame a tvoríme guľky, ktoré poukladáme na vymastený pekáč. Pokryjeme ich kyslou smotanou, ktorú sme rozšľahali s červenou paprikou a rajčiakovým pretlakom. Prikryjeme a v stredne teplej rúre dusíme do mäkka.
Podávame so zemiakmi.