Blood mojito

Potrebujeme: Blood mojito

10-15 lístkov mäty
1/4 prip. 1/2 limetky
trstinový (hnedý) cukor
jupí sirup limetka a mäta
jahody
grenadina (sirup z granátových jabĺk)
zelený ľadový čaj

Ako na to:

Do shakera dáme mätu s limetkou, pridáme 2-3 (podľa chuti) čajové lyžičky hnedého cukru a rozdrvíme s drevenou vareškou alebo lyžičkou. Následne prilejeme asi 2,5 polievkovej lyžice sirupu mäta a limetka, dolejeme zelený čaj (pre zachovanie pôvodnej chuti odporúčam čistý ľadový zelený čaj alebo prípadne citrónový alebo citrusový, neodporúčam broskyňový a iné -pokazí to chuť) a pridáme ľad.
Všetko spolu rozmiešame a nalejeme do pohára. Potom pridáme jahody rozrezané na kúsky (cca 5-8 jahôd) a dolejeme trošku grenadiny (max 1,5 čajovej lyžičky). Pre alkoholickú verziu stačí k zelenému čaju doliať trochu bieleho kubánskeho rumu (bacardi alebo havana).

Následný výtvor je estetický pre oči a výborný pre chuť. Nie je to pôvodné blood mojito s pomarančmi, ale moja vlastná receptúra, za vyskúšanie určite stojí!

Fotogaléria k receptu

14.06.2013 | autor:

Podobné recepty