Granatiersky pochod
3 ks cibuľa
2 PL bravčová masť
červená mletá paprika
soľ
mleté čierne korenie
1 kg zemiaky
400 g cestoviny typu „fliačky“
Zemiaky uvaríme v šupke nad parou.Cibuľu nakrájame na kocky.
Bravčovú masť roztopíme vo väčšom hrnci. Pridáme cibuľu a restujeme dozlata, potom pridáme 2–3 ČL a krátko zarestujeme.
Uvarené zemiaky ošúpeme a pučidlom roztlačíme tak, aby zostali aj väčšie kúsky.
Roztlačené zemiaky pridávame k cibuli a dôkladne premiešavame.
Cestovinu si uvaríme vo vriacej osolenej vode. Varíme domäkka, podľa typu cestovín (väčšinou výrobcovia udávajú dĺžku varu).
Cestoviny vsypeme k zemiakom a dôkladne premiešame.
Granatír ochutnáme a podľa chuti dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Servírujem so zaváraným karfiolom alebo zaváranou uhorkou.
POČET PORCIÍ : 6
ČAS PRÍPRAVY : cca 70 min.