Fazuľové karbonátky
250 g suchej fazule, 1/2 cibule, 20 g masla, petržlenová vňať, 2 vajcia, 200 g mletého údeného mäsa, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, mlieko, strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie
Ako na to:Fazuľu preberieme, umyjeme a na noc namočíme do studenej vody. Potom ju varíme do mäkka v tej vode, v ktorej bola namočená. Vychladnutú fazuľu prepasírujeme cez sito.
Do fazuľovej kaše pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, posekanú petržlenovú vňať, 1 vajce, mäso, soľ a korenie. Prísady spolu dobre premiešame a robíme karbonátky, ktoré obalíme v múke, rozhabarkovanom vajíčku, do ktorého pridáme trochu mlieka, v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji po oboch stranách.