Šarlota s jahodami
tortová forma (s priemerom 20 cm) balíček piškót, 10 tyčiniek Jahody v čokoláde, 500 g polotučného tvarohu, 200 g kyslej smotany, želatínový stužovač do krému, 6 lyžíc krupicového cukru, tortové želé, 250 g čerstvých jahôd
Ako na to:Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Po jej obvode striedavo rozmiestnime piškóty a polovičky Jahôd v čokoláde (nezabudnime aj dno pokryť kúskami piškót!) Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale, primiešame doň tvaroh, kyslú smotanu, cukor a tiež zvyšok Jahôd v čokoláde, nakrájané na kúsočky. Krémom naplníme pripravenú tortovú formu. Navrch nasypeme polovičky jahôd, prelejeme tortovým želé a tortu necháme vychladnúť.