Bryndzové tyčinky
250 g polohrubej múky, 250 g masla alebo margarínu, soľ, 1 žĺtok, 200 g bryndze, mlieko, 1 vajce na potretie, rasca alebo strúhaný syr
Ako na to:Jednu tretinu múky vypracujeme s maslom a urobíme kocku, ktorú necháme na chladnom mieste odpočinúť. Do zvyšnej múky pridáme soľ, žĺtok, bryndzu, podľa potreby mlieko a vypracujeme cesto ako na závin. Necháme ho 20 minút odpočinúť, a potom doň vložíme maslovú kocku.
Cesto spolu s maslovou kockou rozvaľkáme a vždy po štvrťhodine preložíme. Toto opakujeme aspoň trikrát. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku si 0,5 cm, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme soľou, rascou alebo strúhaným syrom a radielkom nakrájame tyčinky. Pečieme v horúcej rúre.