Carpaccio
700 g kvalitného hovädzieho mäsa (sviečkovica), 1 žĺtok, 3 lyžičky dijónskej horčice, 3 lyžice citrónovej šťavy, 2 kvapky tabaska, 60 ml (1/4 hrnčeka) olivového oleja, 1 lyžica sladkej smotany, 2 až 3 lyžice opláchnutých kapár
Ako na to:Sviečkovicu dáme do mrazničky na pol hodiny, alebo kým nestuhne (nesmie však zamrznúť). Ostrým nožom alebo krájačom na zeleninu ju pokrájame na papierovo tenučké plátky, ktoré poukladáme na taniere v jednej vrstve.
V mise alebo v mixéri zmiešame žĺtok, citrónovú šťavu a tabasko. Za stáleho miešania pomalým prúdom prilievame olivový olej, kým nevznikne hustá majonéza. Pridáme smotanu.
Plátky mäsa osolíme a okoreníme podľa chuti, polejeme majonézou a posypeme kaparami.