Čokoládový likér
2,5 dcl rum
2 dcl mlieko
1 ks konzerva Salko
200 g kvalitná horká čokoláda
1 PL práškový cukor
Do menšieho hrnca nalejeme mlieko a nalámanú čokoládu. Na slabom ohni ju za stáleho miešania roztápame.
Do mixéra nalejeme rum a Salko. Mixujeme asi 2 min, aby sa Salko a rum spojili. Do mixéra postupne primiešame roztopenú čokoládu. Tú predtým nechajte trochu vychladnúť, aby sa vám to nezrazilo. Mixujte dovtedy, pokým nebude všetko spojené.
Ochutnajte a podľa chuti prislaďte, alebo prilejte rum. Ak bude likér moc hustý, prilejte mlieko a znova premixujte. Likér po vychladnutí aj tak ešte zhustne.
Pomocou lievika prelejte do vopred umytých fliaš so zátkovým uzáverom.
Tento recept vyjde na cca 0,6 – 0,7 l likéru, podľa toho, koľko pridáte mlieka.
Fľašu uzavrite a dajte ju naležato, aby likér nestuhol v hrdle. Každých 10 min ju pretrepte, pokiaľ nevychladne úplne.
Čas: 20 min.