Syrom plnený chlieb
Ingrediencie na 1 bochník:
125 g masla
1/8 šálky olivového oleja
3 lyžičky mletej cibule
2-3 strúčiky cesnaku (nastrúhať)
1 lyžica dijónskej horčice
1 lyžica maku
3 lyžičky nasekanej petržlenovej vňate (podľa chuti)
350 g strúhaného syru (tu je kombinácia biely cheddar a monterey jack)
Rúru predhrejte na 180°C. Zmiešajte rozpustené maslo, olivový olej, cibuľu, cesnak, dijónsku horčicu, mak a petržlen.
Chlieb nakrájajte bez porušenia spodnej kôry. Opatrne nalejte pripravenú zmes do medzier pomocou malej lyžičky. Trhliny naplňte nastrúhaným syrom. Celý bochník zabaľte do alobalu, poriadne po stranách utesnite a pečte 15 až 20 minút.
Vyberte z rúry, vybaľte a dajte zapiecť na ďalších 10 minút, pokiaľ sa syr neroztaví a nie je lepkavý. Ingrediencie si môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti (napr. šunka, niva, pažítka,…)