Morčacia roláda so sušenými paradajkami
½ kg morčacieho mäsa, 150 g staršieho bieleho chleba nastrúhaného nahrubo, 100 g tvrdého syra, 10 sušených paradajok v oleji, 2 vajcia, 20 zelených olív bez kôstky, 3 vetvičky majoránky, olivový olej, soľ
Ako na to:Umyté a osušené mäso nakrájajte ostrým nožom na tenké plátky. Vložte do mikroténového fólie a naklepte, naklepané osoľte. Sušené paradajky dajte odkvapkať, rozmixujte s opláchnutými olivami a postrúhaným syrom. Zmes premiešajte s lístkami majoránky. Plátky mäsa potrite pripravenou zmesou. Každý plátok zrolujte do malej rolády, previažte niťou (alebo prepichnite špáradlami). Obaľte v rozšľahaných vajciach a v strúhanom chlebe, preložte na papier na pečenie a zľahka pokvapkajte olivovým olejom. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 min.
Podávajte so zeleninovým šalátom.