Zeleninová pizza
200 g špaldovej múky, 100 g sójovej múky, mlieko, žĺtok, pomleté vločky napr.ovsené,špaldové 3 lyžice, 50 g masla, 1/2 kocky droždia, štipku soli, asi lyžicu prírodného cukru, teplú vodu, cesnak, koreniny (oregáno)
Obloženie: najlepšie domáci kečup, brokolicu, cibuľu, hrášok, kukuricu, mrkvu, špenát,.. mozarellu, tvrdý syr
Z mlieka, droždia, cukru a trochu múky urobíme kvások. Kvások zmiešame so zvyšnou múkou, vločkami, žĺtkom, maslom, soľou a teplou vodou.
Cesto riadne vymiesime a necháme kysnúť cca 45 min. Potom cesto vyvaľkáme a potrieme zmesou olivového oleja, cesnaku a oregána. Na to všetko poukladáme zeleninu a nakoniec strúhaný syr.
Pečieme asi 30 mink.