Grilovaná cuketa s nivou na toaste
1 menšia cuketa
50 g niva
4 lístky šalvie
1 strúčik cesnaku
1/2 drevorubačského chlebu
2 PL olivový olej
soľ
Umytú cuketu nakrájame na kolieska hrubé 1 cm.
Z olivového oleja, pretlačeného cesnaku a nasekanej šalvie si pripravíme marinádu, ktorou budeme natierať cuketu pri grilovaní.
Cuketu grilujeme na rozpálenej panvici z oboch strán dohneda. Pomocou rozmarínovej vetvičky (môžete použiť aj pierko) ju počas grilovania natierame z oboch strán marinádou.
Keď cuketa bude z jednej strany ugrilovaná, posypeme ju (ugrilovanú stranu) nastrúhanou nivou a dogrilujeme.
Chlieb nakrájame na 1, 5 cm hrubé krajce. Opekáme nasucho na rozpálenej panvici, z oboch strán dohneda.
Podávame: 2 plátky cukety položíme na opečený chlieb, jemne osolíme a dozdobíme vetvičkou rozmarínu, bazalkou a kvetom z levandule.
Čas: 10 min.