Karamelové rezy
420 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 110 g margarínu, 2 žĺtka, 5 PL mlieka, trocha sódy bikarbóny, tuk a múka na vymastenie a posypanie plechu
Krém: 150 g kryšt. cukru, 3/4 l mlieka, 5 PL hrubej múky, 220 g masla, 220 g práškového cukru, čokoládová poleva
Na doske vypracujeme múku, cukor, margarín, žĺtka, mlieko a sódu bikarbónu, na hladké cesto a rozdelíme ho na tri časti.
Cestá vyvaľkáme a prenesieme na pripravený plech. Plátky potom postupne upečieme do ružova. V suchej rajničke upálime kryšt. cukor na bledožlto. Zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali 5 PL múky. Varíme za stáleho miešania, kým kaša nezhustne.
Vychladnutú kašu po čiastkach pridáme k maslu, ktoré sme vymiešali s práškovým cukrom. Krémom natrieme upečené pláty a poskladáme ich na seba. Rezy polejeme čokoládovou polevou, krájame na druhý deň.