Mäsové knedličky v omáčke
Knedličky: 200 g mletého hovädzieho mäsa, 200 g mletého bravčového mäsa, 4 lyžice strúhanky, 2 lyžice strúhaného syra, 1 lyžica nasekanej cibule, 1 strúčik potretého cesnaku, 1 vajce, soľ, olej na vyprážanie
Omáčka: 1 cibuľa, 2 lyžice masti, 1 a 1/2 lyžice múky, malá krabička rajčiakového pretlaku, soľ, 3 zrnká čierneho korenia, bobkový list, troška cukru, vývar
Na masti podusíme cibuľu do ružova, zaprášime múkou, osmažíme, podlejeme vývarom a rozmiešame. Pridáme rajčiakový pretlak, soľ, čierne korenie, cukor a bobkový list. Pomaly varíme asi 1/2 hodiny.
Medzitým z mäsovej zmesi, vajca, syru a polovice strúhanky urobíme knedličky veľkosti vlašských orechov, obalíme ich v strúhanke a vyprážame v horúcom oleji. Dáme ich do hotovej omáčky a povaríme asi 15 minút.
Podávame so špagetami.