Kapustový závin

Potrebujeme:

1-2 hlávky kapusty, voda, soľ, mleté čierne korenie, 250 g hovädzieho mäsa, 250 g bravčového mäsa, 1 žemľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 50 g slaniny, 1 lyžica prelisovaných rajčiakov alebo pretlaku

Ako na to:

Kapustové listy umyjeme a necháme vo vode napoly uvariť. Potom ich vyberieme, trochu osolíme a okoreníme.
Pripravíme si plnku: Hovädzie mäso pomelieme s namočenou žemľou, cesnakom, pridáme soľ, čierne korenie, vajce a všetko dobre premiešame. Plnkou potrieme uvarené kapustové listy, zvinieme ich a vložíme na vymastený pekáč. Obložíme plátkami slaniny a pečieme v rúre asi 40-50 minút. Podlejeme vývarom alebo vodou.
Na zlepšenie šťavy pridáme 1 lyžicu prelisovaných rajčiakov alebo pretlaku.

29.09.2013

Podobné recepty