Kelové fašírky
400 g kelu, cesnak, cibuľu, 3 rožky, 2 vajcia, olej, strúhanku, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, vegetu
Ako na to:Kel pokrájame na drobné kocky. Očistíme cesnak. Kel uvaríme v osolenej vode. Rožky pokrájame a zalejeme vlažnou vodou. Necháme zmäknúť. Keď sú mäkké, vyžmýkame ich.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Do uvareného a scedeného kelu pridáme vajíčka, prelisovaný cesnak, vyžmýkané rožky, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, vegetu a spracujeme hmotu (ak je masa príliš riedka, zahustíme ju strúhankou).
Zo zmesi vytvarujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke. Napokon fašírky vyprážame obvyklým spôsobom.